Gemakkelijk het aantal netwerkuitgangen vermeerderen met een Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 is net als een USB of een Display Port maar dan in 1 en veel sneller! Vaak word er voor deze aansluiting USB C gebruikt. Doormiddel van deze technologie kan er data, video en audiosignalen met een snelheid tot 40Gbps overgezet worden. Dit is razend snel vergeleken de vorige USB 2.0. Het overzetten van groten bestanden of 4K films is dus zo gedaan.

Je kan deze kabel overal kopen. Vaak bij de goedkopere winkels kan het zijn dat hij niet snel oplaad of dat de snelheid van het overbrengen van bestanden niet snel is en of dat de geluid niet in in kwaliteit is. Vaak als je kijkt naar deze kabel van een merk staat er vaak bij de specificatie hoe snel alles gaat bij deze kabel.

 

Wat kan je allemaal met Thunderbolt 3

 

Thunderbolt is veelzijdig! Je kan randapparatuur aansluiten zo als usb’s, HDMI uitgangen, harde schijven en muziek allemaal via 1 aansluiting. Als je meerdere van deze aansluitingen hebt heb je eigenlijk ook meerderen HDMI uitgangen.

Dit is erg makkelijk waardoor je maar 1 kabel nodig hebt naar je computer of laptop en meteen alles hebt.

Als je vaak weg bent met je laptop en je komt thuis waar je een bureau hebt staan met beeldscherm, speakers en harde schijven dan is het 1 kabel die je in je laptop doet en je bent al klaar.

 

Verwarring me USB C

 

Een USB c kabel kan eigenlijk het zelfde als een Thunderbolt kabel. Je kan het gebruiken als HDMI uitgangen, videosignalen uit te wisselen, externe HD en SSD schrijven aan te sluiten, printers of vele andere randapparatuur.

De term USB C gaat het eigenlijk om de connector. Dit is een connector die tegenwoordig bijna op allerlei apparaten. Op speakers om ze op te laden, op drones om bestanden over te zetten, op veel telefoons en op beeldschermen om het beeldscherm als een HUB te gebruiken. Je doet dan bijvoorbeeld internet, een harde schijf en een muis en toetsenbord aansluiten op je beeldscherm en vervolgens doe je een Thunderbolt 3 kabel met USB C aansluiting aan sluiten op je laptop. Dit is erg handig want dan hoef je maar 1 kabel te gebruiken voor alles.

Bij Thunderbolt is het ook nog de mogelijkheid om gelijk je laptop op te laden dan heb je ook nog geen oplaad kabel nodig als bijvoorbeeld je beeldscherm dit ondersteund.