Roadtrip? Nooit meer een lege batterij met een powerbank!

Hoe vaak is het al geroepen op vakantie: “Kan iemand even kijken op Google Maps waar we heen moeten? Mijn mobiel is leeg!” We zijn steeds afhankelijker geworden van onze telefoon. We doen eigenlijk alles met het apparaat. Je kan eigenlijk niet meer zonder.

Het is natuurlijk ook hartstikke vervelend als je beste vriend dan midden op de dag ineens uitvalt en er geen manier is om hem ergens op te laden. Er is een manier om ervoor te zorgen dat je telefoon niet meer midden op de dag uitvalt. Ik heb het over de powerbank.

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een extern apparaat. Dit apparaat kun je gebruiken om een elektronisch apparaat meerdere malen op te laden. Denk hierbij aan een telefoon, tablet, videocamera en zelfs een laptop. Je moet je powerbank wel van tevoren opladen voordat je vertrekt. Dit zorgt ervoor dat de powerbank je elektronische apparaat altijd kan opladen wanneer dit nodig is.

Waar let ik op bij het kopen van een powerbank?

Je moet vooral met 2 dingen rekening houden. Waarvoor heb je een powerbank nodig? En hoeveel capaciteit heb je dan precies nodig?

Voordat u een powerbank aanschaft, is het handig om over deze 2 vragen na te denken. Voor welk apparaat koop je de powerbank? Gebruik je de powerbank voor je smartphone, of wil je hem juist gaan gebruiken voor grotere apparaten, zoals een tablet of een laptop? In dit geval heb je een grotere capaciteit nodig.

De capaciteit van een powerbank wordt aangegeven in mAh-waarden. Hoe meer capaciteit (mAh), des te vaker je het apparaat kunt opladen.

Wat is mAh?

mAh is de afkorting van milliampère maal het aantal uren dat de batterij meekan (mA x h). Dus hoe meer stroom er van het apparaat gevraagd wordt (door je telefoon bijvoorbeeld), hoe minder lang de externe batterij meekan.

Neem bijvoorbeeld een normale huisklok. Een klok kan op 1998mAh 1 jaar draaien (8769 uren). Een laptop kan met de zelfde mAh-waarde maar 8 uur mee. Dit heeft alles te maken met de hoeveelheid stroom die een apparaat vraagt. Als je dus een powerbank koopt voor je laptop, betekent dit ook dat je er meer voor betaalt. Kort samengevat: als je een powerbank met meer mAh-capaciteit koopt, is die duurder.

Wat is de beste optie voor mij?

Zoals je te weten bent gekomen, moet je kijken naar het voor soort apparaat waarvoor je de powerbank gaat gebruiken, en hoeveel mAh dit apparaat gebruikt. Zo kom je te weten welke powerbank het beste bij je past.

Maar hoe kom je te weten hoeveel mAh mijn apparaat verbruikt? Het is natuurlijk altijd handig om te weten hoe vaak je een batterij op kan laden. Deze informatie kun je allemaal vinden op de website externebatterij.nl.