Welk elektrisch vervoer past bij jou?

Wat is nu het verschil tussen een elektrische step en een elektrische fiets? Welke kan ik het best kopen wanneer het gaat om Elektrische step vs elektrische fiets? Ja heel veel vragen die in ons opkomen wanneer wij moeten kiezen tussen 1 van deze elektrische vervoersmiddelen. We kunnen op 3 aspecten letten om de juiste beslissing te nemen.

Zadel

Bij een elektrische step krijg je geen zadel erbij, je zou wel eventueel 1 kunnen laten maken en laten bevestigen aan je step, maar dat kost veel meer geld en moeite. Terwijl je bij de elektrische fiets een zadel erbij krijgt en gelijk lekker kunt zitten en verplaatsen.

Extra Gewicht

Wanneer er sprake is van Elektrische step vs elektrische fiets dan moeten we natuurlijk ook op gewicht letten. Beide vervoersmiddelen kunnen tot een maximaal van 120 kg gaan. Voordeel bij de fiets is dat je makkelijk extra gewicht kunt dragen naast uw eigen gewicht, zolang het maar op de 120kg blijft. Je kunt bv. Een mandje aan de voorzijde bevestigen, of aan de achterkant aan weerzijde mandjes en tassen, iets dat je niet gelijk kunt doen bij een step.

Aantal vervoerders

Bij een e-step kan er maximaal 1 persoon op, maar bij e fiets kunnen er maximaal 2 mensen op rijden. Maar men moet dan nog letten op het totale draag gewicht. Er kan bijvoorbeeld een kind meegenomen worden met een voormand of een maatje aan de achterzijde van uw fiets op de extra zitting.

Elektrische step vs elektrische fiets kan zoveel kanten op gaan, maar deze 3 aspecten kunnen u een beter beeld geven en kunt u zodoende ook een betere keus maken. U bepaalt zelf welke u leuk vindt en uit welke u meer voordelen kunt halen.