Alle iPhone 8 geruchten op een rij

Het duurt nog ruim vier maanden voordat de nieuwe iPhone op Nederlandse bodem belandt maar dat weerhoudt de media er niet van om nu al voorspellingen te doen. Dit jaar worden naar verwachting niet twee modellen gepresenteerd maar drie. Terwijl Apple ieder jaar iets nieuws wil laten zien is het de laatste jaren niet al te innoverend geweest. Eén van de drie nieuwe modellen van dit jaar moet daar verandering in brengen; de iPhone 8. Dit zijn de geruchten op een rijtje:

Glazen behuizing
In tegenstelling tot de laatste modellen krijgt de achtste versie van de iPhone een glazen behuizing. Dit zagen we eerder al in de iPhone 4S. Wat dit betekent voor het design is nog niet bekend maar een gebogen achterkant ligt voor de hand.

Groter display
Het display word misschien 5.8 inch groot, ruim een inch groter dan dat van de iPhone 7. Gelijk met het grotere scherm neemt ook de screen-to-body ratio enorm toe. Deze wordt mogelijk zelfs bijna 80 procent volgens de laatste geruchten.

Home button in display
De thuisknop is nu nog in de home button verwerkt maar waarschijnlijk wordt dit allemaal anders. Apple is namelijk van plan om de home button in het scherm te verwerken. Wat er met de vingerafdrukscanner gebeurt is nog niet bekend. De technologie is echter al zover om ook dit onder het display te verwerken.

OLED display
In tegenstelling tot de eerdere LCD schermen van Apple wordt dit jaar een OLED iPhone geproduceerd. Het is de eerste keer dat Apple van deze technologie gebruik maakt. OLED schermen hebben over het algemeen diepere zwart kleuren.

A11 fusion chipset
De opvolger van de chipset van vorig jaar belooft veel goeds. Apple loopt altijd al voor op de concurrentie als het om de chipset gaat. Het gerucht gaat dat de chipset ondersteund wordt door 3GB of 4GB RAM.
Draadloos opladen
Terwijl Android telefoons dit al langer hebben was Apple er nog niet klaar voor. De iPhone 8 wordt het eerste toestel dat je zonder kabel kunt opladen. Het is nog niet bekend wat er met de Lightning aansluiting gebeurt.

Irisscanner
Als extra beveiligingsmaatregel krijgt de iPhone 8 de beschikking over meer biometrische sensors dan ooit tevoren. De irisscanner is al aanwezig in de laatste Samsung toestellen.

Zoals je leest wordt er veel verwacht van de nieuwe iPhone. Jammer genoeg gaat het gerucht ook dat het toestel mogelijk later dan gebruikelijk gepresenteerd wordt. Dit zou betekenen dat het toestel niet zoals normaal in september in ons land verkrijgbaar is. Of dit ook het geval zal zijn moet de toekomst uitwijzen als de smartphones gepresenteerd worden.
Bron: www.iabonnement.com/iphone-8/