Software en veiligheid, hoe pak je dat aan?

We hebben allemaal vele software pakketten op onze computers en laptops staan, dat varieert van een pakket bij een student tot tientallen pakketten bij professionals. Vrijwel iedereen heeft standaard pakketten zoals Word en Chrome op zijn of haar computer staan, maar ook veel professionals gebruiken zeer specifieke pakketten op hun computer. Dit gaan van tekenprogramma’s tot calculatie pakketten. In dit artikel vertellen we over enkele software pakketten die minder vaak voorkomen maar wel heel belangrijk ze zijn, en hoe ze te beveiligen.

Software voor een internet marketeer

Als internet marketeer zijn er verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden, zoals social media, print, Google en Facebook. SEO, de kunst van het hoog krijgen van jouw website in de zoekresultaten, is een onderdeel dat in enorme opkomst is. Er zijn steeds meer mensen die hier druk mee bezig zijn. Om jouw activiteiten zoveel mogelijk kracht bij te zetten is een software pakket voor SEO erg handig, een van de meest gekozen pakketten is SEO powersuite, dit pakket geeft ontzettend veel informatie over onder meer je concurrenten. Zo kan je met het link assistant programma precies zien welke backlinks jouw concurrenten hebben, of waar mogelijke kansen liggen.

Software voor tekenprogramma’s

Er zijn veel tekenprogramma’s op de markt die gebruikt worden door een zeer grote groep aan professionals, deze software wordt gebruikt om product tekeningen te maken die de gebruiker extra inzicht geven in mogelijke problemen. Zo kan je met Ansys Spaceclaim Engineer geheel niet concepten maken voor gedetailleerde tekeningen. Door gebruik te maken van een dergelijk programma voorkom je hoge kosten in de toekomst, omdat je dan nog aanpassingen moet doen terwijl het eigenlijk te laat is.

Je software goed beveiligen

Als je een software pakket wilt gebruiken is het altijd van belang om deze goed te beveiligen. Ieder pakket wordt doorgaans standaard beveiligd met een account waarvoor je een wachtwoord instelt, maar dat is pas het begin. Zo kan er ook gebruik gemaakt worden van tweetrapsverificatie, dit wordt onder andere door Google veel gedaan. Als je bestanden veilig wilt delen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Nomadesk, met dit programma kan je bestanden volledig beveiligd naar jouw collega’s sturen, zo ben je er zeker van dat alle informatie jouw eigendom blijft en niemand anders er ooit bij zal kunnen.